c S
Dnevne novosti

N. Mimica za izbore u lipnju

20.01.2011 07:08 ZADAR, 19. siječnja 2011.(Hina), Potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik saborskog Odbora za europske integracije Neven Mimica (SDP) u Zadru je izjavio da bi Vlada trebala raspisati izbore u lipnju, bez obzira na to dovrše li se pregovori s EU-om ili ne.
"Izbornu kampanju treba što više odvojiti od završetka pregovora, ako se još tada budu vodili. Pred nama je politički presudna godina, jer nas očekuje još i referendum o ulasku u EU, rekao je zastupnik Mimica.

Mimica i zastupnica SDP-a Ingrid Antičević-Marinović su na tiskovnoj konferenciji u Zadru govorili o povlačenju sredstava iz predpristupnih fondova EU-a.

"Iz europskih fondova Hrvatska može povući oko 150 milijuna eura na godinu. Iskorištenost fondova nije dobra, a uskoro će ta sredstva iznositi oko dvije milijarde eura na godinu", rekao je Mimica, dodavši da se to ne smije propustiti.

Kako je rekao, Vlada uvjerava javnost da će članstvo u EU riješiti sve naše probleme, a to je, ocjenjuje Mimica, pogrješna i štetna teza. "Što je s brodogradnjom, što s poljoprivredom ? Odgovore na ta pitanja nećemo dobiti u Bruxellesu, na ta pitanja mora odgovoriti hrvatska Vlada. Zato SDP inzistira da Hrvatsku kroz članstvo u EU mora voditi Vlada s vizijom, napredna i socijalno osjetljiva", kazao je Mimica.

Predsjednica zadarskog SDP-a Ingrid Antičević-Marinović ustvrdila je da grad Zadar iz EU-ovih predpristupnih fondova nije uspio povući ni kune. Umjesto nepovratnih sredstava gradska vlast radije uzima zajmove, kazala je Antičević.