c S
Dnevne novosti

Zagrebački GSV odsad i o poljoprivredi

01.02.2011 07:10 ZAGREB, 31. siječnja 2011.(Hina), Zagrebačko Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV) je jednoglasno prihvatilo program rada za 2011. s tim da se će se, po novom, na GSV-u odsad češće govoriti i o poljoprivredi i šumarstvu, na zahtjev istoimenog gradskog ureda, izvijestio je nakon sjednice novi predsjednik GSV-a Vladimir Ferdelji.
Ferdelji, dosadašnji član vijeća iz redova poduzetnika i predsjednik Uprave "Elektrokontakta", zamijenio je Damira Beloševića, iz redova sindikata.

Uobičajena godišnja praksa kod izbora predsjednika zagrebačkog GSV-a je da se socijalni partneri izmjenjuju na toj dužnosti. Potpredsjednici su Belošević i gradonačelnik Milan Bandić.

Sjednica zagrebačkog GSV-a danas je trajala neoubičajeno kratko budući da je odgođena glavna točka dnevnog reda - rasprava o prometnim problemima u Zagrebu.

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet izvijestili su da, zbog kratkoće rokova, nisu priredili materijale za raspravu. Iz zagrebačkog GSV-a utvrdili su da će sjednice održavati jednom mjesečno.