c S
Dnevne novosti

HZMO: primjena novog ovršnog sustava

01.02.2011 07:15 ZAGREB, 31. siječnja 2011.(Hina), Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) obavještava korisnike mirovine odnosno doplatka za djecu nad čijim se novčanim sredstvima provodi ovrha, da obavijeste Financijsku agenciju (Finu) o svojim primanjima i naknadama koje su izuzete od ovrhe, priopćeno je iz HZMO.
Fina potom dostavlja Zavodu osnovu za plaćanje te daje nalog banci da korisniku otvori poseban račun.

Korisnici koji do datuma isplate u veljači 2011. ne prime mirovinu za siječanj 2011. i/ili doplatak za djecu, a Fina je Zavodu dostavila podatke potrebne za isplatu nepljenjivih primitaka, neka se obrate Zavodu radi dobivanja dodatnih informacija o svojoj mirovini, navodi se u priopćenju.

Zavod po primitku osnove za plaćanje utvrđuje dio pljenjivih i nepljenjivih primanja, te po primitku podatka o posebnom računu doznačuje korisniku na taj račun dio mirovinskih primanja, doplatak za djecu i naknade koji su izuzeti od ovrhe.

Pljenjivi dio primanja doznačuje na redovan račun (tekući račun ili štednu knjižicu), pojašnjava se u priopćenju.

Dodatne informacije dostupne su svakim radnim danom od 8 do 16 sati na INFO telefonima Zavoda 0800 – 63 63 63 (besplatni), 01/ 4891 – 666, kao i na web stranici Zavoda - www.mirovinsko.hr, stoji u priopćenju HZMO.