c S
Dnevne novosti

Kosor zadovoljna učinkom novih članova vlade

02.02.2011 07:03 ZAGREB, 1. veljače 2011.(Hina), Premijerka Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo učinkom novih članova Vlade u prvih mjesec dana od kada su preuzeli dužnosti.
Upitana nakon današnjeg sastanka s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem, kako, sukladno njezinim najavama, ocjenjuje prvih mjesec dana novih članova svoje Vlade, premijerka je odgovorila kako je zadovoljna njihovih učinkom. "Sasvim sigurno, ovaj prvi test su prošli", poručila je.

Na novinarsko pitanje zašto je Vlada omogućila monopol Pastoru, grupaciji u vlasništvu potpredsjednika Vlade Domagoja Miloševića, premijerka je odgovorila kako su te informacije netočne, a novinare pozvala da se za detalje obrate Miloševiću te sve eventualne podatke kojima raspolažu dostave nadležnim tijelima.

Njega je, naglasila je, za potpredsjednika Vlade predložila jer smatra da može puno učiniti "u stavljanju u pogon" velikih investicijskih projekata.

"Za mene i Vladu važno je što taj čovjek zna, a ako je bilo tko od članova Vlade ikad bio povezan s bilo kakvom nečasnom radnjom, što bi se na bilo koji način moglo staviti pod znak upitnika ili procesuirati, to naravno jest stvar onih tijela koja su za to zadužena.

Vlada je upravo ta koja širom otvara prostor da institucije pravne države u tom dijelu rade", kazala je Kosor.