c S
Dnevne novosti

Žerjav: Pahor obećao sastanak svih stranaka o arbitraži

03.02.2011 07:10 LJUBLJANA, 2. veljače 2011.Hina, Predsjednik Slovenske pučke stranke (SLS) Radovan Žerjav izjavio je u srijedu da mu je premijer Borut Pahor obećao da će još ovaj mjesec sazvati sastanak čelnika svih slovenskih parlamentarnih stranaka na kojemu će biti govora o slovenskim pripremama na arbitražni postupak o graničnom prijeporu s Hrvatskom.
"Danas o tome nismo raspravljali, ali mi je premijer obećao da će pitanju arbitraže biti posvećen jedan od idućih sastanaka predsjednika parlamentarnih stranaka, vjerojatno još ovoga mjeseca", rekao je Žerjav u srijedu nakon sastanka Pahora s predsjednicima svih stranaka koji je bio posvećen pitanju čuvanja i otvaranja građe bivših sigurnosnih službi u vrijeme bivše Jugoslavije.

Žerjav je naime Pahoru ovoga tjedna uputio pismo u kojemu predlaže da se o slovenskim pripremama na arbitražu održi sastanak svih političkih stranačkih lidera.

Žerjav tvrdi da ima osjećaj kako su pripreme slovenske vlade za arbitražu nedovoljno koordinirane i da je potrebno prikupljanje argumenata na terenu koja će Slovenija iznijeti pred arbitražni sud o graničnom prijeporu s Hrvatskom, a dokazuje njena stajališta u sporu.