c S
Dnevne novosti

Pupovac se sastao s predstavnikom UNHCR-a

09.02.2011 07:08 ZAGREB, 8. veljače 2011.(Hina), Predsjednik saborskog Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac primio je osobnog izaslanika visokog povjerenika UNHCR-a za rješavanje dugotrajnih iseljavanja na zapadnom Balkanu Annea Willema Bijlevelda, priopćeno je u utorak iz saborske službe za odnose s javnošću.
Na sastanku se razgovaralo o sljedećoj fazi procesa rješavanja statusa izbjeglica i povratnika, pri čemu je Pupovac istaknuo da je do danas učinjeno mnogo, no preostaje završna faza kroz koju se trebaju riješiti preostala dva ključna problema, a to su dovršetak stambenog zbrinjavanja te osiguravanje uvjeta za život povratnicima, stoji u priopćenju.

Bijleveld je, po priopćenju, predstavio projekt donatorske konferencije, koja bi se održala ove godine, a čiji je osnovni cilj prikupljanje sredstava za projekte povratka izbjeglica u cijeloj regiji.

Sugovornici su se suglasili da je potrebno ostvariti napredak u smanjivanju birokratskih prepreka za ostvarivanje prava povratnika te daljnja edukacija službenika na lokanoj razini kako bi projekti mogli biti kvalitetno provedeni, stoji na kraju priopćenja.