c S
Dnevne novosti

MVPEI: seminar o NATO sustavu upravljanja krizama

10.02.2011 07:15 ZAGREB, 9. veljače 2011.(Hina) Državni tajnik za politička pitanja Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH Mario Nobilo otvorio je u srijedu seminar o NATO sustavu upravljanja krizama, priopćeno je iz MVPEI-a.
Uz goste predavače iz sjedišta NATO-a, seminar je okupio četrdesetak djelatnika iz 11 resora državne uprave Republike Hrvatske, koji čine sastavne dijelove nacionalnog sustava upravljanja krizama.

Govorilo se o temama poput organizacije i strukture NATO-a, civilnom planiranju u kriznim stanjima, sveobuhvatnom pristupu u upravljanju krizama te strateškom komuniciranju.

Uz hrvatske sudionike, seminaru su nazočili i predstavnici Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kao zemalja kandidata za članstvo u NATO-u, dodaje se u priopćenju.

Nobilo je istaknuo važnost upravljanja krizama u novom Strateškom konceptu NATO-a te izrazio nadu da će iskustva NATO-a pomoći Hrvatskoj u razradi nacionalnih mehanizama i procedura.

Posebno je pozdravio goste iz regije, ponovio punu podršku naporima Bosne i Hercegovine i Crne Gore prema članstvu u NATO-u te obećao pomoć na tom putu.