c S
Dnevne novosti

Središnji odbor zastupničkog kluba EPP-a u ožujku u Zagrebu

16.02.2011 07:07 STRASBOURG, 15. veljače 2011.Hina, Središnji odbor kluba zastupnika Europske pučke stranke na kojem će se razgovarati o hrvatskom pristupanju Europskoj uniji sastat će se početkom ožujka u Zagrebu a jedna od glavnih tema bit će poglavlje Pravosuđe i temeljna prava, najavio je u utorak u Strasbourgu predsjednik toga zastupničkog kluba Jospeh Daul nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor.
Premijerka Kosor se u utorak sastala u sjedištu Europskog parlamenta u Strasborgu s predsjednikom Parlamenta Jerzyem Buzekom, povjerenikom za proširenje Štefanom Fueleom te sa predsjednicima klubova parlamentarnih stranaka.

Na kraju posjeta obratila se i zastupnicima Europske pučke stranke, koja ima najbrojniju političku skupinu u Europskom parlamentu.

Članovi središnjeg odbora kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) boravit će u Zagrebu 3. i 4. ožujka, nekoliko dana prije nego što će Europska komisija predati privremeno izvješće o poglavlju 23 - Pravosuđe i temeljna prava.

Na sastanku će sudjelovati i povjerenica za pravosuđe Viviane Reding.

Osim o poglavlju 23, na sastanku će se raspravljati i o gospodarskoj prednosti članstva u EU-u te o implikacijama koje će hrvatsko članstvo imati na perspektivu proširenja i na ostale zemlje u regiji.

Središnji odbor ima 70-tak članova, a čine ga oni zastupnici koji u tijelima Europskog parlamenta ili u klubu zastupnika EPP-a obnašaju neku funkciju.