c S
Dnevne novosti

Ivić: Na osnovu prijava neki izgubili status branitelja

23.02.2011 07:06 ZAGREB, 22. veljače 2011.Hina, Ministarstvo branitelja zaprimilo je u proteklih godinu dana 195 prijava na status branitelja, zbog kojih su neke osobe izgubile braniteljski status, rekao je u utorak ministar Tomislav Ivić, koji je još jednom pozvao građane da prijave sve sumnjive slučajeve.

"Svaku prijavu, bez obzira bila ona anonimna ili potpisana, prosljeđujemo nadležnim tijelima na provjeru", kazao je Ivić novinarima u Hrvatskom saboru nakon što je pred Nacionalnim vijećem za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije podnio izvješće svoga ministarstva o antikorupcijskim mjerama poduzetima u protekloj godini.

Na pitanje koliko je branitelja na temelju podnesenih prijava izgubilo svoj status, Ivić je rekao kako postoje privremeni rezultati o kojima još ne želi govoriti. "Ne mogu vam konkretno reći, ali događalo se da na temelju prijava građani gube status i prava koja proizlaze iz zakonskih propisa“, rekao je Ivić te dodao kako će se točne brojke znati u onom trenutku kada svi podaci, od navedenih 195 prijava, budu sistematizirani, te da će o tome potom obavijestiti i javnost.

Ministar je podsjetio i na javni poziv građanima i institucijama da prijave Ministarstvu podatke o onima koji su na osnovi lažnih dokaza stekli status ili pravo branitelja, istaknuvši kako jamče da će svaka prijava biti istražena.