c S
Dnevne novosti

Frattini odgovorio Jandrokoviću o ometanju TV-signala

24.02.2011 11:08 ZAGREB, 23. veljače 2011.(Hina), Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je od talijanskoga ministra vanjskih poslova Franca Frattinija odgovor na pismo o problemu ometanja prijema hrvatskih televizijskih programa u Hrvatskoj, priopćeno je u srijedu iz MVPEI-ja.

Jandroković je Frattiniju pisao 8. veljače, a talijanski ministar u odgovoru ističe kako je "upoznat s tijekom koordinacijskih sastanaka oko upotrebe radio-televizijskih frekvencija između nadležnih tijela Hrvatske i Italije te niza tehničkih aktivnosti s ciljem skorog iznalaženja rješenja postojećih problema". Navodi kako je dobio potvrdu od nadležnog ministra gospodarskog razvitka Paola Romanija da će se pitanju koordinacije posvetiti "prioritetno i uz posebnu pozornost", kaže se u MVPEI-jevu priopćenju.

U sklopu nadolazećeg posjeta ministra Romanija Zagrebu razgovarat će se i o pronalasku odgovarajućih rješenja za izbjegavanje smetnji izazvanih digitalizacijom televizijskih signala priobalnih regija. Na kraju pisma ministru Jandrokoviću Frattini izražava uvjerenje kako će u kratkom roku biti moguće pronaći obostrano prihvatljivo rješenje. Zbog ometanja signala, veliki broj građana Istre ne može pratiti hrvatske televizijske postaje.