c S
Dnevne novosti

Josipović: sa strankama ću razgovarati o gorućim problemima

09.03.2011 07:12 PRAG, 8. ožujka 2011.(Hina), Sastanak parlamentarnih stranaka sazvao sam kako bi razgovarali o gorućim problemima u zemlji i zato što želim znati kako parlamentarne stranke vide sadašnje stanje u zemlji, rekao je u utorak u Pragu predsjednik Republike Ivo Josipović.

"Sastanak sam sazvao zbog gospodarskih tema i prosvjeda građana", kazao je predsjednik novinarima. Osim toga, ističe, u izbornoj smo godini i želim znati što čelnici stranaka misle o referendumu i izborima. Na pitanje što misli o tome da je i premijerka Jadranka Kosor sazvala sastanak s oporbenim čelnicima, Josipović je rekao kako nema ništa protiv. "Svaki dijalog je dobrodošao, ali mi imamo različite pozicije, Kosor kao predsjednica vladajuće koalicije i predsjednik Republike kao nadstranačka pozicija", rekao je predsjednik Josipović.

Iz izvora bliskih predsjedniku Hina doznaje kako nije istina da HDZ nije pozvan na sastanak, da su na sastanak pozvane sve parlamentarne stranke te da je iz Ureda predsjednika u više navrata kontaktirano s Uredom premijerke. Iz istog izvora također se saznaje da bi se na tom sastanku trebalo razgovarati, između ostalog, i o tijeku pregovora s Europskom unijom, kao i o zahtjevima za raspisivanjem izbora.