c S
Dnevne novosti

Sabor o registru zaposlenih u javnom sektoru

10.03.2011 07:20 ZAGREB, 9. ožujka 2011.Hina, Hrvatski sabor počet će sjednicu raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o registru zaposlenih u javnom sektoru, najavio je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks na kraju zasjedanja u srijedu.

Šeks je također pozvao sve klubove zastupnika da na početku sjednice, u četvrtak u 9,30 sati, budu u saborskim klupama i tako osiguraju kvorum kako bi u dnevni red mogli uvrstiti još dvije točke. Prema sadašnjem dnevnom redu za raspravu je preostalo još tridesetak točaka, a za očekivati je da će do kraja tjedna biti raspravljen samo dio akata u proceduri.

Prijedlog zakona o registru zaposlenih u javnom sektoru u Sabor dolazi po hitnom postupku jer je prikupljanje i obrada podatka o zaposlenima u javnim službama te uspostava Registra jedna je od mjera utvrđenih u Planu provedbenih aktivnosti Programa gospodarskog oporavka. Registar će voditi Ministarstvo uprave u suradnji s Financijskom agencijom, trebao bi zaživjeti od 31. ožujka i obuhvatio bi između 230 i 240 tisuća službenika. Uspostava registra koštat će proračun deset milijuna kuna, a taj je iznos već naišao na negodovanja u javnosti. Zaključenje 22. sjednice, koja je započela 26. siječnja, očekuje se u petak, 11. ožujka.