c S
Dnevne novosti

Odluke sa sjednice Vlade RH

11.03.2011 07:11 ZAGREB, 10. ožujka 2011.(Hina), Na sjednici u petak Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o građenju u slučaju neposredne opasnosti na državnoj cesti D-512 na dionici Makarska-Vrgorac na lokaciji Stupica.

Radi otklanjanja neposredne opasnosti za ljude i imovinu koje je uzrokovao odron kamenog materijala na toj cesti, dozvoljava se Hrvatskim autocestama d.o.o. izgradnja tunela dužine do 200 metara uz dodatnu zaštitu pokosa ispred i iza tunela, izvijestio je vladin Ured za odnose s javnošću. Na sjednici Vlade dana je prethodna suglasnosti na Statut Državne škole za javnu upravu.

Donesena je Odluka o stupanju u posjed nekretnina prije pravomoćnosti rješenja o izvlaštenju, radi izgradnje Centralne zone za gospodarenje otpadom (CZGO) "Marišćina", u k.o. Marčelji (k.č. br. 270. i 271). Također, donesena je Odluka o stupanju u posjed nekretnina prije pravomoćnosti rješenja o izvlaštenju, radi izgradnje Centralne zone za gospodarenje otpadom (CZGO) "Marišćina", u k.o. Marčelji (k.č. br. 246 i 247). Hrvatskome helsinškom odboru za ljudska prava, na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna za 2011. godinu, odobrava se iznos od 150.000,00 kuna za opremanje i uređenje prostora koji je Odbor dobio na korištenje od Grada Zagreba.

Također, na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna za 2011. godinu, Općini Bilje odobrava se iznos od 2.500.000,00 kuna za izgradnju Doma kulture u naselju Lug u Općini Bilje. Naime, Općini Bilje Vlada je Rješenjem od 15. srpnja 2010. godine odobrila navedeni iznos iz Proračunske zalihe Državnog proračuna RH za 2010. godinu, za plaćanje izvođaču radova prema ispostavljenim situacijama. Kako Općina Bilje tijekom 2010. godine Ministarstvu financija nije dostavila situacije na naplatu, Rješenje Vlade RH iz 2010. godine nije realizirano. S obzirom na to da se radi o projektu od iznimne važnosti za stanovnike Općine Bilje, odobren joj je navedeni iznos u 2011. godini za podmirenje situacija izvođaču radova.

Prihvaćeno je Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma između Vlade RH i Vlade Crne Gore o policijskoj suradnji. Sporazumom će se ojačati suradnja u područjima otklanjanja opasnosti za javnu sigurnost i red, sprječavanja i progona kaznenih djela te stanja sigurnosti u nadzoru državne granice u pograničnom području te suzbijanju prekograničnog kriminala. Vlada je imenovala Niku Sudarević na dužnost državne tajnice u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Slavko Rajnović je razriješen dužnosti člana Upravnog vijeća Agencije za vodne putove kao predstavnik Hrvatskih voda te je na istu dužnost imenovan Jadranko Husarić, navodi se u priopćenju sa sjednice Vlade RH.