c S
Dnevne novosti

Sjednica Međudržavne diplomatske komisije

14.03.2011 07:11 ZAGREB, 11. ožujka 2011.(Hina), Osma sjednica Međudržavne diplomatske komisije za identifikaciju-utvrđivanje granične crte i pripremu Ugovora o državnoj granici između Republike Hrvatske i Republike Srbije održana je u petak u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracije u Zagrebu, čime su nastavljeni pregovori o pitanju identifikacije-utvrđivanja granice, priopćeno je iz MVPEI-a.

Voditelji izaslanstava, državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Mario Nobilo i pomoćnik ministra vanjskih poslova i generalni direktor direkcije za bilateralnu suradnju u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije Zdravko Ponoš, izrazili su zadovoljstvo što je održavanjem Osme sjednice potvrđen kontinuitet neposrednog dijaloga o rješavanju problema utvrđivanja granice između dvije države.

Na sjednici je bilo riječi o rezultatima dosadašnjeg rada Komisije i o načinu na koji će Komisija dalje raditi na utvrđivanju granice. Razgovaralo se i o suradnji policija dviju država, kao i o potrebi usklađivanja pograničnog režima s europskim standardima.