c S
Dnevne novosti

Josipović: Inicijativa V. Pusić je dobronamjerna i proeuropska

25.03.2011 07:16 ZAGREB, 24. ožujka 2011.(Hina), Predsjednik Ivo Josipović ocijenio je da je inicijativa predsjednice Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU Vesne Pusić za dodatnim naporima oko završetka pregovora u lipnju dobronamjerna i proeuropska te da ima puno iskoristivih elemenata.
"Inicijativa je u prvom redu dobronamjerna, proeuropska i ima jako puno iskoristivih elemenata. Naravno, uvijek postoji prostor za modifikacije i dogovor s vladom jer je ona ipak vodi te procese, ali je vrlo jasno da se radi o jednoj dobronamjernoj incijativi usmjerenoj za što brži završetak pregovora", izjavio je Josipović koji je pritom izbjegao odgovoriti na koji će način odgovoriti na tu inicijativu.

Pusić je, prenose mediji, ocijenila kako do završetka pregovora treba po strani ostaviti sve političke razmirice te je u pismima predsjedniku i premijerki predložila dogovor kako bi se do 20. svibnja, kada Hrvatska mora ponovno Europskoj komisiji predati izvješće, ispunilo preostalih devet mjerila iz Poglavlja 23 (pravosuđe), te u narednom razdoblju pokrenula diplomatsko-politička ofenziva prema ključnim članicama EU.