c S
Dnevne novosti

Potpisani prekogranični projekti Hrvatske i BiH

31.03.2011 07:10 SARAJEVO, 30. ožujka 2011.Hina, U Sarajevu su u srijedu potpisani projekti financiranja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine vrijedni milijun eura, za što su sredstva osigurana u okviru programa instrumenta pretpristupne pomoći Europske unije (IPA) kroz petogodišnje razdoblje.
Projekti odobreni na temelju prijava na prvi javni poziv za tu vrstu financijske potpore predstavljeni su na svečanosti koju su zajednički organizirali hrvatsko ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i direkcija za europske integracije BiH.

Ravnateljica hrvatske agencije za regionalni razvoj Željka Kovačić kazala je kako je na temelju javnog natječaja objavljenog 2009. godine uslijedilo gotovo stotinu prijava različitih projekata.

Do sada ih je ugovoreno trinaest a još četrnaest je u fazi procjene.

Kroz IPA projekte suradnju su tako dogovorile Splitsko-dalmatinska županija i Zapadnohercegovačka županija u BiH, Karlovačka županija i Banja Luka te Tuzla i Vukovar.

Svi ugovoreni projekti imaju za cilj obnoviti i potaknuti suradnju u području infrastrukture, gospodarstva i zaštite okoliša.