c S
Dnevne novosti

Ministar Božinović s češkim veleposlanikom

05.04.2011 07:10 ZAGREB, 4. travnja 2011.(Hina), Hrvatski ministar obrane Davor Božinović primio je u ponedjeljak u službeni posjet veleposlanika Republike Češke u RH Karela Kuehnla te s njim razgovarao o suradnji dviju zemalja u sklopu NATO inicijativa, priopćeno je iz MORH-a.
Božinović i češki veleposlanik razgovarali su o suradnji dviju zemalja u sklopu NATO inicijativa, pri čemu je istaknuta NATO inicijativa helikopterskog transporta u NATO misijama, a u kojoj je Češka vodeća zemlja.

Veleposlanik Kuehnl je istaknuo kako dvije zemlje, članice NATO-a imaju slične kapacitete i opremu, te naglasio mogućnost suradnje i na području vojne industrije.

U tom smislu uputio je čestitke i pohvale ministru Božinoviću na prošlotjednoj izložbi vojne industrije ASDA u Splitu na kojem su se predstavile i tvrtke iz Republike Češke.

Ministar Božinović se zahvalio na čestitkama te istaknuo kako je Hrvatska otvorena za suradnju na području vojne industrije, kao i za razmjenu iskustava po pitanju modernizacije i opremanja oružanih snaga.