c S
Dnevne novosti

Susret predsjednika Josipovića i Tuerka

12.04.2011 07:08 ZAGREB, 11. travnja 2011.(Hina), Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović susrest će se s predsjednikom Republike Slovenije Danilom Tuerkom u Tuheljskim Toplicama u utorak, 12. travnja, priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike.
Ovaj susret nastavak je redovitih neformalnih susreta dvojice predsjednika, a ovoga puta poseban naglasak bit će na prekograničnoj suradnji dviju zemalja.

Dvojici predsjednika bit će predstavljena suradnja Zagorske razvojne agencije i Razvojne agencije Kozjansko, a nakon toga bit će im predstavljeni i zaključci Okruglog stola o jačanju gospodarske suradnje Hrvatske i Slovenije s naglaskom na programe EU i sektora turizma koji se istovremeno održava u Tuheljskim Toplicama uz prisutnost šezdesetak hrvatskih i slovenskih gospodarstvenika.

Na kraju susreta dvojica predsjednika će simbolično označiti početak građevinskih radova za novi hotel u sklopu Termi Tuhelj, koje su u vlasništvu Termi Olimia iz Podčetrtka, a što je jedno od većih ulaganja u hrvatski turizam ove godine.