c S
Dnevne novosti

Pusić s bugarskim parlamentarcima

19.04.2011 07:06 ZAGREB, 18. travnja 2011.(Hina), Predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora s Europskom unijom (EU) Vesna Pusić sastala se s članovima izaslanstva Odbora za europske poslove i nadzor europskih fondova i Odbora za vanjsku politiku i obranu Narodnog sobranja Republike Bugarske, priopćeno je iz Sabora.
Govoreći o aktualnoj fazi pregovora, Pusić je rekla kako se očekuje da Hrvatska na međuvladinoj konferenciji u utorak zatvori 11. poglavlje "Poljoprivreda i ruralni razvitak" i 22. poglavlje "Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata", čime će se broj zatvorenih poglavlja povećati na 30 od ukupno 35, stoji u priopćenju.

Izrazivši uvjerenje da će Hrvatska zaključiti pregovore do ljeta, Vesna Pusić je rekla kako je za Hrvatsku iznimno važno pregovore zaključiti u lipnju i zbog parlamentarnih izbora i zbog dostupnosti predviđenih financijskih sredstava iz fondova EU-a, dodaje se.

Predsjednica Odbora za europske poslove i nadzor europskih fondova Monika Panajotova rekla je, po priopćenju, da je Hrvatska ostvarila iznimno mnogo u razdoblju pregovora.

Dodala je da Hrvatska ima snažnu potporu svih političkih opcija u Bugarskoj te kako se nada da će Hrvatska i Bugarska uskoro surađivati u okviru Europske unije, stoji na kraju priopćenja.