c S
Dnevne novosti

Božinović s norveškim ministrom Storeom

21.04.2011 07:12 ZAGREB, 20. travnja 2011.(Hina), Ministar obrane Davor Božinović sastao se u srijedu u Zagrebu s norveškim ministrom vanjskih poslova Jonasom Gahrom Storeom koji je izrazio posebno poštovanje prema Hrvatskoj što je u kratkom razdoblju od primateljice mirovnih snaga na svom području postala davateljica snaga sigurnosti u svijetu, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH).
Božinović i Store razgovarali su o bilateralnoj suradnji Hrvatske i Norveške s posebnim osvrtom na obrambenu suradnju, o angažmanu dviju zemalja u mirovnim misijama te o suradnji u okviru NATO-a.

Ocijenivši kako je Hrvatska za Norvešku "uspješna priča", Store je istaknuo da je Norveška zainteresirana za daljnju stabilizaciju stanja u jugoistočnoj Europi.

Ministar obrane Božinović je istaknuo značajan angažman pripadnika hrvatskih Oružanih snaga međunarodnim misijama ISAF te u ostalim UN-ovim i operacijama EU-a.

Prema priopćenju, posebno je naglasio napore hrvatskih vojnika na obučnim i mentorskim aktivnostima u Afganistanu, kao i vodeću ulogu Hrvatske u osnivanju škole Vojne policije u toj zemlji.

Ministri su izrazili uvjerenje kako će se dobra suradnja dviju zemalja nastaviti i u idućem razdoblju na različitim projektima, uključujući područje obrane i sigurnosti, stoji u priopćenju MORH-a.