c S
Dnevne novosti

Bresso poduprla ambicije RH za završetak pregovora

29.04.2011 07:08 ZAGREB, 28. travnja 2011.(Hina), Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković primio je u četvrtak u Zagrebu Mercedes Bresso, predsjednicu Odbora regija Europske unije koja je pozdravila napore Hrvatske u provedbi reformi te poduprla ambicije vezane uz završetak pregovora s EU-om, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).
Bresso, koja će u petak u Vukovaru sudjelovati na Dunavskoj konferenciji, dala je potporu raznim oblicima makroregionalne suradnje na Baltiku, u Podunavlju i u perspektivi na Jadranu.

Plenković je, u svojstvu nacionalnog koordinatora za Strategiju Europske unije za dunavsku regiju, istaknuo važnost koju Hrvatska pridaje suradnji u Podunavlju te je ponovio otvorenost Hrvatske za sve oblike prekogranične suradnje, naglasivši značajna iskustva koje pojedine županije u tom pogledu imaju.

Bresso je izjavila da Odbor regija daje snažnu potporu Strategiji Europske unije za dunavsku regiju, te je spreman raditi zajedno sa zemljama dunavskog sliva na provedbi strategije, stoji u priopćenju MVPEI-a.

Odbor regija EU savjetodavno je tijelo koje na europskoj razini predstavlja interese lokalnih i regionalnih vlasti.

Odbor regija daje mišljenje na zahtjev institucija EU te na vlastitu inicijativu, a također usvaja rezolucije o bitnim političkim pitanjima.