c S
Dnevne novosti

Plenković primio stručnjaka za javnu diplomaciju Henriksona

03.05.2011 07:18 ZAGREB, 2. svibnja 2011.(Hina), Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković primio je u ponedjeljak u Zagrebu dekana za diplomatske studije Sveučilišta Tufts u SAD-u i profesora na College of Europe u Bruggeu Alana Henriksona, jednog od vodećih svjetskih autoriteta za javnu diplomaciju, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).
Plenković je iznio hrvatska iskustva iz područja javne diplomacije tijekom pristupnog procesa s Europskom unijom, naglasivši važnost informiranja građana kroz različite aktivnosti u okviru komunikacijske strategije o članstvu u Uniji.

Prema priopćenju, Henrikson je govorio o svojim saznanjima i dojmovima o hrvatskom pristupu komuniciranju s javnosti te je ponudio iskustva drugih zemalja.

U organizaciji Diplomatske akademije MVPEI-a Henrikson je održao predavanje hrvatskim diplomatima o osobitostima američke i europske javne diplomacije, a u utorak će u Zagrebu biti među uvodničarima na međunarodnom okruglom stolu 'Javna diplomacija, nacionalni branding i image', koju organizira Diplomatska akademija u suradnji sa Zakladom Hanns Seidel.