c S
Dnevne novosti

Sveučilište u Zadru podržalo "paket" zakona

17.05.2011 07:22 ZAGREB, 16. svibnja 2011.(Hina), Senat Sveučilišta u Zadru podržao je "paket" nacrta prijedloga triju zakona - iz područja znanosti, visokog obrazovanja i sveučilišta te zatražio njihovo upućivanje u daljnju saborsku proceduru.
Odjel za odnose s javnošću Ministarstva znanosti, obrazovanje i športa (MZOŠ) u priopćenju kojim izvješćuje o odluci senata zadarskoga Sveučilišta podsjeća da su spomenute prijedloge zakona već podržali Gospodarsko socijalno vijeće, brojna sveučilišta te brojni znanstveno-istraživački instituti na čelu s Institutom Ruđera Boškovića, kao i da se niz pojedinaca i ustanova pozitivno očitovao o predloženom paketu zakona o znanosti i visokom obrazovanju.

Kako se navodi, rektor Sveučilišta u Zadru Ante Uglešić istaknuo je, nakon konstruktivne i dvosatne rasprave, da pozdravlja ta kvalitetna rješenja za podizanje razine visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj te da su sadašnji zakonski prijedlozi prihvatljivi za trenutak u kojem se nalazi hrvatska znanost i visoko obrazovanje.

S rektorovom ocjenom složilo se i 19 članova senata, od njih ukupno 25, koji su svojim glasovima podržali predložena zakonska rješenja. Rektor Uglešić pozvao je sve zainteresirane, kako odjele tako i pojedince Sveučilišta u Zadru, da tijekom produljene javne rasprave dostave svoje prijedloge u vezi s predloženim zakonskim tekstovima budući da, kako se navodi, zakoni "idu" kroz dva čitanja u Hrvatskome saboru.