c S
Dnevne novosti

Seminar o organiziranim kriminalnim motorističkim skupinama

31.05.2011 07:18 OPATIJA, 30. svibnja 2011.(Hina), U Opatiji je u organizaciji EUROPOL-a i Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova RH počeo trodnevni seminar o organiziranim kriminalnim motorističkim skupinama (Outlaw Motorcycle Gangs - OMCGs), izvijestio je MUP na svojim internetskim stranicama.
Seminar je organiziran za ciljane skupine policijskih službenika temeljne i kriminalističke policije iz svih policijskih uprava, kao i Ravnateljstva policije.

Na području Europe uočen je značajan porast kriminala što ga čine organizirane kriminalne motorističke skupine, a tom vrstom kriminala zahvaćeno je i područje Hrvatske.

Predavači na seminaru su vodeći svjetski stručnjaci iz Norveške, Danske i Luksemburga, a na radionici će se provesti edukacija policijskih službenika kriminalističke i temeljne policije u Hrvatskoj.

Naime, navodi MUP, pripadnici organiziranih kriminalnih motorističkih skupina, pored borbe za 'teritorijalnu prevlast' uključeni su u različite vrste kriminalnih djela koja imaju sva obilježja organiziranog kriminaliteta.

Iskustva predavača su od neprocjenjive važnosti za obuku i upoznavanje hrvatskih policijskih službenika s ovim fenomenom, ocjenjuje MUP te dodaje kako je ova edukacija prva takve vrste, a financira ju Europska komisija.