c S
Dnevne novosti

Josipović: sumnje treba raščistiti bez prejudiciranja

02.06.2011 07:18 ZAGREB, 1. lipnja 2011.(Hina), Predsjednik RH Ivo Josipović rekao je, komentirajući sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, da sumnju u zloporabu sustava treba raščistiti ne prejudicirajući je li se to zaista dogodilo.
Smatram da građani moraju znati istinu, a za njom će se tragati onoliko dugo koliko bude trebalo, i tu se ne može zbrzati, rekao je Josipović novinarima nakon obilježavanja 105. obljetnice Hrvatskog autokluba.

Oko tog zaključka da treba provjeriti činjenice i javnosti dati punu istinu, nije bilo bitne razlike, možda malo o načinu kako i što, rekao je Josipović.

Dodao je da je i iz priopćenja vidljivo da je to zajednički usvojeno stanovište i da je potvrđena odlučnost u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Upitan tko bi trebao obaviti provjeru, predsjednik je odgovorio da bi to trebalo učiniti nekoliko institucija, jer je riječ o važnom pravnom, pa i političkom pitanju.

U prvom redu treba provesti internu kontrolu i obaviti sve potrebne poslove.

Ne možemo DORH-u davati naloge, DORH će po službenoj dužnosti utvrditi što treba i da li treba učiniti, SOA ima svoju ulogu u okviru svojih nadležnosti i nužno je da svi obrade ono što im je po zakonu zadaća, rekao je predsjednik Josipović novinarima.