Mapa portala English O nama > Podrška korisnicima   01 5999 918
Traži po     > Po zbirkama  Pomoć prilikom traženja  
IUS-INFO > Mišljenja i tumačenja > Odgoj i obrazovanje
 

Mišljenja i tumačenja

Stranica 1 / 4
Dokumenti od 1 do 25 (od ukupno 82)
Naslov Datum
Dodatak na plaću za troškove prijevoza učitelja 25.7.2018
Vezano uz članak 13. stavak 7. Ugovora traženo je tumačenje imaju li učitelji koji putuju oci mjesta stanovanja do mjesta rada više od 50 km i ne mogu pravovremeno doći na posao linijskim prijevozom pravo na dodatak na osnovnu plaću te kada i kako se dodatak isplaćuje.
Prelazak na upražnjeno radno mjesto u osnovnoj školi 25.7.2018
Traženo je pojašnjenje čl. 24. st. 5. Ugovora, tj. treba li poslodavac ponuditi izmjenu ugovora o radu diplomiranoj učiteljici razredne nastave s pojačanim programom iz nastavnog predmeta engleski jezik s položen stručni ispitom koja radi na radnom mjestu učitelja engleskog jezika na neodređeno nepu...
Pravo na isplatu naknade za povećanu odgojno-obrazovnu odgovornost 25.7.2018
Ravnateljica Škole, koja je bila pratnja učenicima na foto radionici u organizaciji Hrvatskog fotografskog saveza ne ostvaruje pravo na isplatu naknade za povećanu odgojno-obrazovnu odgovornost na temelju članka 17. Ugovora.
Pravo na umanjene sati za izvođenje neposrednog odgojno-obrazovnog rada 25.7.2018
Traženo j e tumačenje članka 38. stavka 1. Ugovora vezano uz prava učitelja koji dio radnoga staža nisu radili na radnome mjestu učitelja i isplatu dodatka na osnovnu plaću iz stavka 7. ovoga članka.
Kriteriji za iskazivanje tehnološkoga viška 25.7.2018
Postavljen je upit koji su kriteriji za iskazivanje učitelja tehnološkim viškom, odnosno može li umjesto učitelja/ice razredne nastave tehnološkim viškom biti iskazana učiteljica koja radi u produženom boravku.
Posebni uvjeti rada 20.6.2018
Vezano uz zahtjeve za pojašnjenjem članka 12. i 13. Ugovora, a s obzirom na odredbe koje se odnose na rad u posebnim razrednim odjelima odgovaramo kako slijedi.
Pravo na umanjene sati za izvođenje neposrednog odgojno-obrazovnog rada 20.6.2018
Vezano uz upit o pravu na umanjenje sati iz članka 38. stavka 1. Ugovora, učitelji koji ne koristi pravo na umanjenje sati imaju pravo na uvećanje osnovne plaće od 4%. Učitelj/ica ne može istovremeno koristiti oba, već samo jedno pravo - umanjenje sati ili uvećanje osnovne plaće za 4%.
Visina dnevnice i iznos osnovice za isplatu jubilarne nagrade u osnovnoj školi 24.5.2013
1. Koliko iznosi dnevnica za zaposlenike osnovnih škola?
Uvećanje za svaku navršenu godinu radnog staža u osnovnoj školi 19.4.2013
Priznaje li se radni staž ostvaren u inozemstvu prije 8. 10. 1991. godine, a koji je upisan u radnu knjižicu, u ukupni staž da se s time i uskladi koeficijent za plaću?
Prelazak na upražnjeno radno mjesto u osnovnoj školi 19.4.2013
Učiteljica razredne nastave i učiteljica produženog boravka izrazile su želju za zamjenom radnih mjesta, prelaskom na radno mjesto druge učiteljice. Trenutno ne postoji slobodno upražnjeno radno mjesto u školi:
Isplata jubilarne nagrade u osnovnoj školi 19.4.2013
Ostvaruje li zaposlenica pravo na isplatu jubilarne nagrade za 40 godina rada u prosvjeti za odrađene godine radnog staža u Centru za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih Grada Zagreba.
Dodatak na plaću za rad u posebnim uvjetima u osnovnoj školi 19.4.2013
1. Učitelj razredne nastave održi 20 sati nastave tjedno u kombiniranom razrednom odjelu s 2 razreda i ima puno radno vrijeme. Ima li pravo na 10% uvećanje cjelokupne osnovne plaće ili 10% uvećanje samo na dio osnovne plaće tj. na održane sate, što je upola manje?
Naknada za trošak prijevoza u osnovnoj školi 19.4.2013
Zaposlenik je stavljen u nepovoljniji položaj u odnosu na ostale zaposlenike jer ravnateljica tumači Kolektivni ugovor na način da svi zaposlenici koji na posao dolaze osobnim automobilom, a isplaćuje im se naknada za prijevoz u visini cijene mjesečne karte, za vrijeme bolovanja kraćeg od 42 dana ur...
Stanka u osnovnoj školi 19.4.2013
1. Imaju li učitelji koji u rasporedu između svog neposrednog odgojno-obrazovnog rada imaju slobodan školski sat ili dva i time ostvaruju vrijeme za stanku, pa nemaju pravo na korištenje slobodnih dana zbog neiskorištene stanke?
Evidencija zaposlenika koji imaju zasnovan radni odnos na neodređeno nepuno radno vrijeme u osnovnoj školi 19.4.2013
Zaposlenica živi u Splitu, a radi u Šibensko-kninskoj županiji. Traži da se da tumačenje po pitanju rada Povjerenstva za zbrinjavanje viškova i manjkova na razini županije.
Evidencija zaposlenika kojima je prestao ugovor o radu zbog poslovno uvjetovanog otkaza u osnovnoj školi 19.4.2013
Da li se na listi (evidenciji) zaposlenika kojima je prestao ugovor o radu (u cijelosti ili u dijelu radnog vremena) zbog poslovno uvjetovanog otkaza, prema stavku 4. članka 46. Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama, vode i zaposlenici kojima je prestao ugovor o radu zbog p...
Tjedni odmor kad zaposlenik radi subotom i nedjeljom u osnovnoj školi 18.1.2013
Spremačica ima Rješenje o ljetnom i zimskom rasporedu rada za potrebe dežurstva u sportskoj dvorani. Ima li dotična pravo na uvećanje plaće za rad subotom i nedjeljom i na dva slobodna dana za tjedni odmor ili ostvaruje samo jedno od tih prava.
Primjena GKU-a i prelazak na upražnjeno radno mjesto u osnovnoj školi 18.1.2013
1. Da li se odredbe Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama (čl. 46. - 48.), koje reguliraju evidenciju i raspoređivanje viškova i manjkova zaposlenika, odnose na učitelje u posebnim ustanovama?
Naknada za trošak prijevoza u osnovnoj školi 18.1.2013
U mjestu rada i stanovanja nema organiziranog mjesnog prijevoza, ali stanovnici na rubnim dijelovima grada imaju mogućnost dolaska na posao međumjesnim prijevozom (Autotrans Rijeka) koji prometuje ovim naseljima. Ovaj prijevoznik daje mogućnost korištenja pojedinačne karte i mjesečne karte. Da li za...
Plaćeni dopust u osnovnoj školi 18.1.2013
Da li radnik koji je dobio blizance, sina i kćer, ima pravo na plaćeni dopust na 10 radnih dana ili na pet radnih dana?
Uvećanje plaće za dvokratni rad i prekovremeni rad te naknada za trošak prijevoza u osnovnoj školi 18.1.2013
Učitelj razredne nastave u kombiniranom razrednom odjelu (dva razreda od I. do IV. razreda) koji ima punu satnicu tijekom svibnja u jednom tjednu trebao bi u prijepodnevnoj smjeni održati smjenu samo sa jednim razredom, a odmah potom u popodnevnoj smjeni sa drugim razredom provoditi obuku plivanja (...
Sistematski pregledi u osnovnoj školi 18.1.2013
Tajnik škole je napravio spisak zaposlenika za sistematske liječničke preglede. Događa se da će koncem svibnja ići na pregled i osobe koje su sistematski pregled obavile i u 2011. godina, a mlađe su od 50 godina, a ne idu osobe starije od 50 godine koje su pregled obavile 2010. godine.
Pravo na postotno povećanje koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta u osnovnoj školi 18.1.2013
Da li rad u dječjem vrtiću odnosno centru za socijalni rad možemo tretirati kao rad u sustavu odgoja i obrazovanja, a radi ostvarivanja prava na postotno povećanje koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta?
Prelazak na upražnjeno radno mjesto u osnovnoj školi 18.1.2013
1. Ima li zaposlenica koja je zaposlena na neodređeno puno radno vrijeme na radnom mjestu vjeroučitelja od 1991. godine, a koja je prethodno završila i učiteljski studij razredne nastave, pravo po Kolektivnom ugovoru dobiti prelazak na upražnjeno radno mjesto učiteljice razredne nastave koji će se o...
Naknada za trošak prijevoza i staž kod istog poslodavca u osnovnoj školi 20.11.2012
Učiteljica razredne nastave proglašena je organizacijskim viškom 1. rujna 2012. Otkazni rok istoj učiteljici iznosi dva mjeseca i dva tjedna budući da je u radnom odnosu kod istog poslodavca provela neprekidno 18 godina i otkazni rok teče od 1. rujna 2012. Ista zaposlenica koristi mjesečnu autobusnu...
<<  Prijašnja | Stranica: 1 2 3 4 | Sljedeća  >>

Prikaži SVE

Datum dokumenta

2018(7) 2013(17) 2012(42) 2011(16)

Područje

< SviOdgoj i obrazovanje

Izvor

Tijela za tumačenje kolektivnih ugovora(82)

 
Postavi za početnu stranicu Spremi stranicu u favorite