c S
Dnevne novosti

Libija: Nova prijelazna vlada za deset dana

12.09.2011 07:08 TRIPOLI, 11. rujna 2011.(Hina/AFP), Nova prijelazna vlada u Libiji sastavit će se "za tjedan do deset dana", rekao je u nedjelju u Tripoliju zamjenik predsjednika Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) Mahmud Džibril.
"Nova vlada formirat će se za tjedan do deset dana", rekao je na tiskovnoj konferenciji Džibril, čelnik NTC-a, političkog tijela ustanika koji su svrgnuli Momera Gadafija, bivšeg libijskog vođu.

"U ovu novu vladu ući će predstavnici libijskih pokrajina", dodao je Džibril. "Oslobađanje Libije još nije završeno i revolucionari se još bore na bojišnicama", podsjetio je, misleći pritom ponajprije na Bani Valid (170 km jugoistočno od Tripolija) i Sirt (360 km istočno od prijestolnice), gdje pristaše bivšeg režima i dalje pružaju otpor.

Po njegovim riječima, iduća vlada imat će zadaću da provodi odluke NTC-a, a druga će se vlada sastaviti nakon oslobađanja cijele Libije.

žibril je pohvalio "oslobađanje Tripolija bez krvoprolića". "Očekivali smo krvoproliće, ali je ono spriječeno zahvaljujući zrelosti revolucionara koji su uspjeli zajamčiti sigurnost u prijestolnici", kazao je.