c S
Dnevne novosti
Vlada usvojila izvješće o provedbi Strategije integriranog upravljanja granicom RH 22.05.2009 08:28 ZAGREB, 21. svibnja 2009.(Hina), Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice usvojila Treće izvješće o provedbi Strategije integriranog upravljanja granicom Republike Hrvatske, koje obuhvaća realizirane aktivnosti u provedbi Strategije i njezinog akcijskog plana, aktivnosti međuresorne radne skupine, suradnju unutar službe, međuagencijsku suradnju, međunarodnu suradnju te ocjenu uspješnosti.
Pokrenut će se postupak za izmjene Protokola između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Mađarske o provedbi Ugovora o obavljanju granične kontrole u cestovnom, željezničkom i vodnom prometu između tih dviju zemalja, priopćeno je iz vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Tim bi se izmjenama preko starog graničnog prijelaza Goričan-Letenye omogućio promet osobnim vozilima tijekom cijele godine, ali samo za stanovnike područja uz granicu, dok bi za međunarodni putnički promet, izuzev prometa autobusima, taj granični prijelaz bio otvoren u razdoblju turističke sezone od 1. lipnja do 31. kolovoza.

Vlada je donijela Odluku kojom se mijenja Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Srbije o prekograničnoj policijskoj suradnji. Naime, tijekom pregovora došlo je do izmjene samog naziva Sporazuma koji sada glasi: "Sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Srbije o policijskoj suradnji".

Donesena je Uredba o objavi Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Crne Gore o suradnji na području kulture. Vlada je pokrenula postupak za sklapanje Protokola između Republike Hrvatske i Češke Republike uz Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak i imovinu.

Daniela Petričević Golojuh imenovana je, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, rukovodećom državnom službenicom, tajnicom Ministarstva turizma. Na osobni zahtjev, radi odlaska u mirovinu, dužnosti su razriješena dva člana Stručnog povjerenstva za reviziju nalaza i mišljenja o invalidnosti Ivan Huljev i Štefica Valentm, stoji u priopćenju.