c S
Dnevne novosti
Istra i Hercegovina kandidirale zajedničke projekte za potporu EU 13.05.2010 07:34 MOSTAR, 12. svibnja 2010.(Hina) Istarska i Hercegovačko-neretvanska županija (HNŽ) zajednički su za pristupne fondove EU kandidirale nekoliko projekata koji bi uskoro trebali biti realizirani putem Jadranske euroregije, istaknuli su nakon susreta u Mostaru istarski župan Ivan Jakovčić i predsjednik vlade HNŽ-a Srećko Boras.
"Stručnjaci iz raznih resora naše županije već aktivno sudjeluju u nekim projektima čiju realizaciju očekujemo uskoro, a jedan od njih je i zračna luka u Mostaru", rekao je Boras novinarima nakon susreta. Dodao je da se koristeći potencijale dviju županija može ostvariti suradnja u brojnim područjima.

Istarski župan Jakovčić, koji je i predsjednik Jadranske euroregije, ocijenio je da su gospodarstva Hercegovine i Istre slično orijentirana naglasivši potencijale u proizvodnji vina. Boras i Jakovčić razmotrili su mogućnosti za organiziranje sastanka izvršnog odbora Jadranske euroregije u Mostaru u lipnju. Razgovarali su i o sudjelovanju Hercegovačko-neretvanske županije na međunarodnoj konferenciji Asocijacije vinskih regija Europe AREV, koja će se održati u Poreču 28. svibnja.