c S
Dnevne novosti

Josipović: Obamin govor bio je sjajan

22.09.2011 07:12 NEW YORK , 21. rujna 2011.(Hina), Hrvatski predsjednik Ivo Josipović ocijenio je u četvrtak u New Yorku kako je američki predsjednik Barack Obama imao "sjajno" obraćanje Općoj skupštini UN-a u kojem je istaknuo potrebu za uravnoteženim pristupom rješenju formiranja palestinske države te socijalnom pravdom na svjetskoj razini.
“Govor predsjednika Baracka Obame u UN-u bio je sjajan. Ono što je meni uvijek drago čuti je taj osjećaj za pravdu, socijalnu pravednost na globalnoj razini”, kazao je Josipović nakon što je Obama održao govor na početku 66. Zasjedanja Opće skupštine UN-a.

“Predsjednik Obama se osvrnuo ne samo na tekuća i goruća pitanja svjetske politike, poput potrebe da se nađe jedan balansirani pristup rješenju formiranja palestinske države koju nitko ne spori, nego je govorio i o globalnim socijalnim pitanjima”, komentirao je on.

“Obama je govorio i o položaju žena, održivom razvoju, pravu na dom i zaposlenost, na rad i to je bio govor koje je mnoge dirnuo u srce", dodao je.

Upitan da li je u dosadašnjim kontaktima s Obamom imao prilike porazgovarati Josipović je kazao da su kratko govorili o programu otvorene vlasti.

Josipović će nazočiti ručku koji za svjetske čelnike priređuje glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, a u srijedu navečer bit će na prijemu koji priređuje Obama.