c S
Dnevne novosti

Revusova međunarodna konferencija „Metodologija pravne teorije“

29.10.2013 11:41 REVUS – revija za europsku ustavnost, slavi 10. obljetnicu prvog časopisa za ustavno pravo i pravnu teoriju u jugoistočnoj Europi obilježavanjem sa dva izuzetna međunarodna događaja u Ljubljani i Zagrebu.

Konferencija je započela 28. listopada 2013. u Ljubljani, a 29. i 30. listopada 2013. nastavlja se u Zagrebu u organizaciji zagrebačkog Pravnog fakulteta koji je i sponzor ove prve Revusove međunarodne konferencije pod nazivom „Metodologija pravne teorije“. Konferencija se održava u Zagrebu na Pravnom fakultetu (29. listopada) i na zagrebačkom Sveučilištu (30. listopada). Dodatne informacije i program konferencije možete pogledati na http://revusconference.wordpress.com/zagreb/

Revus – Revija za europsku ustavnost je prva revija za ustavno pravo na Zapadnom Balkanu. S objavama na više jezika, nudi se kao jedini regionalni pravni forum. Strogi izborni postupak i međunarodna indeksiranost sadržaja osigurava kvalitetu i značaj u njoj objavljenih rasprava i članaka.

Revus se ponudio i kao forum za odvjetnike iz regije. Stoga se u njemu objavljuju prilozi (na latinici) na svim južnoslavenskim jezicima:
slovenski, hrvatski, bosanski, srpski, crnogorski i makedonski. Kao most između pravnih rasprava unutar regije i one u Europi, ali i širom svijeta, ova revija također prihvaća i priloge na odabranim svjetskim jezicima: engleskom, francuskom, njemačkom, španjolskom i talijanskom.

Dođite na konferenciju i pridružite nam se!

Sudjelujte u živahnoj raspravi sa sljedećim predavačima: Bartosz Brożek (Poljska), Luka Burazin (Hrvatska), Pierluigija Chiassoni (Italija), Imer Flores (Meksiko), Kenneth E. Himma (USA), Miodrag Jovanović (Srbija), Maribel Narvaez Mora (Španjolska), Bojan Spaić (Srbija).

Sudjelovanje na događaju je besplatno. Dobro nam došli!