c S
Dnevne novosti

U Vladi konzultacije oko rebalansa proračuna

13.02.2014 07:24 ZAGREB, 12. veljače 2014.(Hina), Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić potvrdio je nakon neformalnog sastanka ministara oko rebalansa ovogodišnjeg Državnog proračuna kako se na dodacima na plaće javnih i državnih službenika planira uštedjeti oko 500 milijuna kuna te kazao da su svi dodaci na stolu, a konačna će se odluka znati za nekoliko dana.

Ključna odrednica rebalansa proračuna je deficit smanjiti za 7,7 milijardi kuna, od čega se nešto više od polovice očekuje na prihodnoj strani, a negdje oko 3,6 milijardi kuna na rashodnoj strani, kazao je Grčić nakon neformalnog sastanka svih ministara u Vladi oko rebalansa proračuna.

"S obzirom da su stvari koje smo predvidjeli na prihodnoj strani manje više jasne i ostaje jedino pitanje drugog mirovinskog stupa, ključna je rashodna strana proračuna i o tome smo razgovarali. Imamo plan po pojedinim stavkama što i koliko bi trebalo reducirati i o tome smo postigli dogovor da će ministarstva u ovih nekoliko dana napraviti napor da se usklade s prvim projekcijama po svakom ministarstvu", izjavio je Grčić.

Na upit da li je točno da se planirana ušteda od 500-tinjak milijuna kuna na dodacima na plaće javnih i državnih službenika, Grčić je ponovio kako se rashodna strana mora reducirati za ukupno 3,6 milijardi kuna te kako je "negdje oko 500 milijuna kuna, dakle relativno mali dio", redukcija na ukupnim dodacima na plaće. "Svi dodaci su na stolu, o tome se razgovara, što će u konačnici biti morat ćete se strpiti još nekoliko dana dok obavimo cijeli posao", rekao je Grčić.