c S
Dnevne novosti

Događanja u Europskoj uniji

07.04.2014 07:16 BRUXELLES, 6. travnja 2014.Hina, Europska komisija će ovaj tjedan objaviti smjernice za definiranje kriterija o državnim potporama za energetske i ekološke projekte te prijedlog europske platforme za sprečavanje neprijavljenog rada kroz tješnju suradnju nadležnih tijela u državama članicama.

Komisija će u srijedu objaviti smjernice kojim će definirati kriterije o tome kako će ocjenjivati državne potpore za energetske i ekološke projekte. Tim smjernicama definirat će se potpore za proizvodnju energije iz obnovljih izvora, investicije u energetsku infrastrukturu.

Komisija će u sljedeću srijedu također objaviti prijedlog platforme koja bi trebala pospješiti suradnju između inspekcija rada u državama članicama te tijela nadležnih za socijalnu sigurnost, poreze i migracije. Prema nedavnom objavljenom Eurobarometru, neprijavljeni rad je široko rasprostranjen problem u Europi.

Oko 11 posto Europljana priznaje da je tijekom protekle godine kupilo robu ili usluge, koje uključuju neprijavljeni rad. Pod neprijavljenim radom smatra se svaka plaćena aktivnost koja je inače po svojoj prirodi zakonita, ali nije prijavljena nadležnim vlastima.

Ovaj tjedan nema ministarskih sastanaka u Vijeću EU-a, a Europski parlament će raditi u odborima u Bruxellesu.