c S
Dnevne novosti

Josipović: od budućih zastupnika u EP očekujem studiozan pristup donošenju odluka

26.05.2014 07:12 ZAGREB, 25. svibnja 2014.Hina, Predsjednik Republike Ivo Josipović glasovao je na izbornom mjestu u Palmotićevoj ulici, a novinarima je izjavio kako od budućih 11 hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu očekuje studiozni pristup obnašanju funkcije i participaciju pri donošenju najboljih odluka.

"U Europskom parlamentu donosi se ogroman broj za nas suštinskih odluka i očekujem njihov angažman, jedan radni studiozni pristup obnašanju funkcije. Očekujem, naravno, da participiraju u donošenju najboljih odluka", rekao je Josipović upitan kakva su njegova očekivanja od 11 europarlamentaraca koje Hrvatska danas bira.

Ocijenio je kako će o tome procjenjuju li dovoljno građani važnost ovih izbora pokazati njihova izlaznost na izbore. "Vidjet ćemo po izlaznosti. Ali, sasvim sam siguran da će svijest o važnosti europskih institucija i izbora kod nas rasti", kazao je Josipović i dodao da su mu na izbornom mjestu na kojem je glasao kazali kako su prilično zadovoljni dosadašnjim odazivom.