c S
Dnevne novosti

Banožić: Državna imovina za gospodarsku i demografsku revitalizaciju Slavonije

10.12.2019 07:05 VUKOVAR, 9. prosinca 2019. (Hina) - Ministar državne imovine Mario Banožić u ponedjeljak je poručio iz Vukovara kako državna imovina postaje bitan čimbenik gospodarske i demografske obnove Slavonije, Baranje i Srijema. 
U tom smislu ministar Banožić je lokalnim čelnicima iz Slavonije uručio dva ugovora, pet odluka o darivanju nekretnina i dvije tabularne isprave. Vinkovačkom gradonačelniku Ivanu Bosančiću uručio je ugovor kojim država daje gradu na korištenje četiri stana za potrebe zbrinjavanja socijalno ugroženih, a načelniku Općine Vrbanja Velimiru Redlu ugovor kojim je općina u vlasništvo dobila 763.000 kuna vrijedno zemljište za proširenje groblja. Grad Osijek ugovorom o darivanju dobiva 3,2 milijuna kuna vrijednu nekretninu u katastarskoj općini Sarvaš za sanaciju i zatvaranje komunalnog odlagališta otpada, a Općini Stari Jankovci darovane su gotovo 2,3 milijuna kuna vrijedne nekretnine za poticanje gospodarskog napretka. 

Općini Satnici Đakovačkoj darovana je nekretnina vrijedna 110.000 kuna za izgradnju sportsko-rekreacijskog objekta, Općini Tovarnik nekretnina vrijedna gotovo 18.000 kuna za izgradnju dječjeg igrališta i terena na otvorenom, a Belom Manastiru nekretnina vrijedna 1,8 milijuna kuna za rekonstrukciju društvenog doma. Uručenim tabularnim ispravama Dječji vrtić Vukovar 1 postao je vlasnikom zgrade vrtića, a Općina Bilje društvenog doma i dječjeg igrališta. Od osnivanja Ministarstva državne imovine u korist pet slavonskih županija sklopljeno je 116 ugovora ukupne vrijednosti 240 milijuna kuna, a 31 tabularna isprava koje su temelj za oko dvije milijarde kuna investicija. U posljednje tri godine na području pet slavonskih županija aktivirano je dva milijuna četvornih metara prostora.