c S
Dnevne novosti

Ugovor HBOR-a i Preloga o subvencioniranim kamatama za poduzetnike- za veliki dio njih beskamatno kreditiranje

20.12.2019 07:10 ZAGREB, 19. prosinca 2019. (Hina) - HBOR je s Gradom Prelogom potpisao ugovor o suradnji u provedbi programa kreditiranja "Investicije privatnog sektora" i "Poduzetništvo mladih, žena i početnika", a prema tom ugovoru Prelog će poduzetnicima koji ulažu na njihovom području subvencionirati kamatne stope do 2 postotna boda za cijelo trajanje kredita. 
Prema tom ugovoru, veliki broj poduzetnika putem HBOR-a će moći beskamatno kreditirati ulaganje u utemeljenje ili razvoj poduzetništva, priopćila je u četvrtak Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR).

Redovna kamatna stopa po programu „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“ iznosi od 1,8 do 2 posto godišnje. Ova sredstva namijenjena su poduzetnicima do 40 godina starosti, subjektima u vlasništvu žena i/ili u kojima su žene na upravljačkim pozicijama te poduzetnicima koji po prvi put osnivaju poslovni subjekt ili posluju kraće od dvije godine.

Program „Investicije privatnog sektora“ namijenjen je ostalim subjektima privatnog sektora, a redovna kamatna stopa za ove kredite iznosi od 1,3 do 3 posto godišnje. Ukupan kreditni potencijal ugovorene suradnje iznosi pet  milijuna kuna, a kako je naglašeno, ovisno o interesu poduzetnika, postoji mogućnost da se ta suradnja u idućem razdoblju i poveća, priopćio je HBOR.