c S
Dnevne novosti

Sabor danas o radu AZTN-a u 2018.

14.02.2020 07:15 ZAGREB, 13. veljače 2020. (Hina) - Hrvatski sabor u petak će raspravljati o godišnjem izvješću o radu Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) za 2018. godinu, dok uobičajenog glasovanja neće biti.
Rad Agencije u 2018. obilježile su brojne aktivnosti, ne samo u provedbi propisa o zaštiti tržišnog natjecanja i propisa koji uređuje zabranu nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom te kontinuiranom promicanju kulture tržišnog natjecanja, već i u razvitku zaštite tržišnog natjecanja u cjelini. Međutim, na rad odnosno ukupan broj riješenih predmeta negativno se odrazio prekid rada Vijeća AZTN-a od dva mjeseca zbog isteka mandat troje članova Vijeća i neimenovanje novih zbog čega nije imalo zakonom propisanu većinu za donošenje odluka

.Agencija je u 2018. godini riješila ukupno 648 predmeta, proveo i okončao 4 sektorska istraživanja te pokrenuo veliki broj upravnih postupaka vezanih za nametanje nepoštenih trgovačkih praksa u lancu opskrbe hranom. Proračun Agencije bio je na razini od oko 13 milijuna kuna.