c S
Dnevne novosti

Sveta Nedelja: Plaće gradskih djelatnika uskoro bi dijelom mogle ovisiti i o ocjeni građana

24.02.2020 07:15 ZAGREB, 21. veljače 2020. (Hina) - Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec ocijenio je da je taj grad u transparentnosti i novim standardima postao lider u Hrvatskoj te najavio da bi plaće djelatnika Gradske uprave uskoro mogle ovisiti i o ocjeni građana.  
Gradonačelnik Zurovec rekao je da je Sveta Nedjelja prije nekoliko godina krenula u digitalizaciju te su u sklopu novog Geografskog informacijskog sustava (GIS) dostupne sve informacije vezane za urbanističke i prostorne planove grada te komunalnu infrastrukturu. Besplatna mobilna aplikacija Popravimo.hr"Svaki građanin može vidjeti i najmanje detalje cjelokupnog gradskog sustava - od transparentnosti prostornih planova do vodoopskrbne mreže, zemljišta, šuma, infrastrukture, a kroz izbor lokacije unutar mape može se prijaviti bilo kakav komunalni problem nadležnim službama. Za sustav postoji i besplatna mobilna aplikacija Popravimo.hr kojom se problem prijavljuje anonimno i putem fotografije“, istaknuo je gradonačelnik Zurovec. Naglasio je kako je komunikacija dvosmjerna te se građani obavještavaju o statusu popravka prijavljenog problema.

Na web stranici Grada Svete Nedelje dostupne su i informacije o količini elektro-magnetnih zračenja čime su, kaže Zurovec, pioniri u državi, a prate ih mnogi gradovi radi osvještavanja ljudi i smanjivanja korištenja uređaja.Građanima omogućen uvid u ugovore, narudžbenice i faktureTu je i Registar javne nabave s potpunim uvidom u ugovore, narudžbenice i fakture, čak i one do 20.000 kuna koje nisu predmet javne nabave, a time niti predmet obvezne objave, rekao je zamjenik gradonačelnika Davor Nađi koji je predstavio Registar javne nabave.

Razvili su i novi alat za građane putem kojeg će moći ocjenjivati djelatnike Gradske uprave. Nađi je objasnio kako će zaposlenici Gradske uprave imati fiksni i varijabilni dio primanja, smanjiti će im se plaća za 10 posto, te će im se, ovisno o ocjenama, kvartalno isplaćivati nagrada. Najlošije ocijenjeni zaposlenici neće dobiti nagradu, a bolji će dobiti veća primanja. Ocjenjivanje će se provoditi i međusobno unutar uprave, što će ubrojiti u ukupnu ocjenu djelatnika, a najbolji među svima imat će osjetno povećanje pri ukupnom zbroju primanja. Taj prijedlog mora još potvrditi Gradsko vijeće pa bi njegova primjena krenula s 1. srpnjem, a ocjenjivanje s 1. ožujkom. Grad posjeduje certifikat "Transparentna javna nabava".