c S
Dnevne novosti

MVEP objavio preporuke za putovanja u Italiju

26.02.2020 07:10 ZAGREB, 25. veljače 2020. (Hina) - Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) preporučuje povećan oprez i detaljnije informiranje prije puta u Italiju te izbjegavanje putovanja u regije Lombardija, Veneto, Emilia Romagna, Pijemont i Lazio, stoji u priopćenju za medije objavljenom u utorak. 
"Budući da je najveći broj zaraženih koronavirusom do sada zabilježen u regijama Lombardija, Veneto, Emilia Romagna, Pijemont i Lazio, hrvatskim državljanima preporučuje se izbjegavanje svih putovanja u pogođene talijanske regije", navodi MVEP.

Hrvatskim državljanima preporučuje se stalno praćenje razvoja širenja zaraze te pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Svjetske zdravstvene organizacije, dodaje se u tekstu. Također obavještava javnost da zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana u 15 sati na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja o koronavirusu: https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/Više informacija dostupno je i na javnim stranicama Civilne zaštite i Ministarstva zdravstva Talijanske Republike: www.protezionecivile.gov.it/home  te www.salute.gov.it

Prema zadnjim podacima u Italiji je ukupno zaraženo 283 osoba, a preminulo je sedam osoba, od kojih je šest u Lombardiji, gdje je utvrđen najveći broj zaraženih, 212.