c S
Dnevne novosti

Hrvatska znatno postrožila uvjete ulaska u zemlju

16.03.2020 07:15 ZAGREB, 15. ožujka 2020. (Hina) - Hrvatske vlasti u nedjelju su na gotovo cijelu Europu proširile krug zemalja iz kojih će se nakon ulaska u Hrvatsku morati u samoizolaciju na 14 dana, priopćio je MVEP, naglasivši da se mjera jednako odnosi na hrvatske i strane državljane.  
U samoizolaciju ću sada, među ostalima, svi koji stižu iz Slovenije, Austrije, Švicarske, Španjolske, Nizozemske, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske, Albanije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade. Cijeli popis, na kojem zasad nisu, na primjer, Belgija, Srbija i BiH, može se vidjeti na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova. 

Državljani Italije, Irana, te stanovnici kineske pokrajine Hubei, njemačkog okruga Heinsberg i dijelova Južne Koreje po ulasku u Hrvatsku moraju u 14-dnevnu karantenu. Radi se o odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koji je u nedjelju pojačao paket mjera za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa. Odluka dolazi pošto je većina europskih zemalja uvela stroža ograničenja kretanja u borbi s ovom pandemijom.