c S
Dnevne novosti

Osuđen na šest mjeseci zatvora jer se nakašljao prema policajcu

02.04.2020 07:00 LONDON, 1. travnja 2020. (Hina/AFP) - Muškarac je u srijedu osuđen na šest mjeseci zatvora zbog toga što se nakašljao prema policajcu koji ga je provjeravao, pošto je rekao da je zaražen koronavirusom, priopćila je londonska policija.
"Mislimo da je to prva zatvorska kazna izrečena u Londonu za incident povezan s Covidom-19 u kojemu je sudjelovao policijski službenik", navodi policija u priopćenju.

Incident se dogodio u utorak, kada je policajac provjeravao 55-godišnjaka pošto ga je prolaznik upozorio da je vidio muškarca kako obija automobile u četvrti Westminster, na zapadu Londona. Kada ga je htio pretresti, Adam Lewis je uzviknuo: "Imam Covid! Nakašljat ću ti se u lice i dobit ćeš ga!" Lewis se zatim namjerno nakašljao prema policajcu, htio pljunuti na njega i ugristi ga, dodaje se u priopćenju.

Uhićen je zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda a u srijedu ga je londonski sud osudio na šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog napada na pripadnika redarstvenih snaga.