c S
Dnevne novosti

Natječaj za najbolje zagrebačke online projekte

10.06.2020 07:00 ZAGREB, 9. lipnja 2020. (Hina) - Muzej suvremene umjetnosti Zagreb poziva umjetnike da prijave svoje radove na Natječaj za najbolji zagrebački online projekt izveden u razdoblju od 19. ožujka do 31. svibnja.
Cilj natječaja, koji se provodi uz podršku zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu, je podupiranje najbolje osmišljenih i vođenih online projekata koji su pridonijeli boljoj komunikaciji s publikom. Prijaviti se mogu umjetnici, ustanove kojima je osnivač Grad Zagreb, umjetničke i kulturne organizacije, pojedinci s prebivalištem u Zagrebu i udruge sa sjedištem u Zagrebu te sve kreativce koji djeluju na području kulture i umjetnosti.

Kako se podsjeća, MSU je zbog pandemije virusa COVID-19, kao i sve ostale kulturne institucije, zatvorio vrata za posjetitelje 19. ožujka, no u tom istom trenutku, pojedinci, udruge i kulturne institucije usmjerili su svoje aktivnosti na online platforme te su realizirani mnogobrojni izvrsni, kreativni, angažirani, poučni i zabavni online projekti. Tri najbolja od njih će se putem natječaja nagraditi s 25 tisuća kuna bruto (prva nagrada), te s 15 tisuća odnosno 10 tisuća za drugo i treće mjesto.

O dobitnicima nagrada odlučivat će stručno povjerenstvo: Domagoj Davidović, kreativni strateg i stručnjak za online marketing, Vesna Meštrić, viša kustosica MSU-a i Nikola Stojadinović, savjetnik u Gradskom uredu za kulturu.  Kriteriji za odabir nagrada su izvedba projekta, inovativnost i kreativnost projekta te rezultati koje je projekt postigao.Natječaj će biti objavljen na web-stranici www.msu.hr, gdje se može preuzeti prijavnica. Prijave se šalju na prijave@msu.hr, a rezultati će biti objavljeni do 13. srpnja.