c S
Dnevne novosti

Facebook uklonio sedam milijuna objava s lažnim informacijama o koronavirusu

12.08.2020 07:05 ZAGREB, 11. kolovoza 2020. (Hina), Facebook je u utorak objavio da je uklonio sedam milijuna objava u drugom kvartalu ove godine zbog dijeljenja lažnih informacija o novom koronavirusu, uključujući sadržaj koji je promicao lažne preventivne mjere i lijekove, prenosi Reuters.
Facebook je objavio podatke u sklopu šestog izvješća o poštivanju standarda ponašanja na društvenoj mreži, uvedenog 2018. zajedno sa strožim pravilima o pristojnosti nakon kritika da je blag u kontroli sadržaja na svojim platformama.

Facebook je istaknuo da će pozvati vanjske stručnjake da neovisno provjere izvješće, počevši od 2021.Facebook je uklonio oko 22,5 milijuna postova s govorom mržnje na svojoj aplikaciji u drugom kvartalu ove godine, prema 9,6 milijuna u prvom.

Izbrisao je i 8,7 milijuna postova povezanih s ekstremističkim organizacijama, prema 6,3 milijuna u ranijem razdoblju. Pritom se više oslanjao na umjetnu inteligenciju tijekom travnja, svibnja i lipnja jer je u uredima zbog pandemije koronavirusa bilo manje zaposlenika.