c S
Dnevne novosti

Airbnb zabranio zabave u unajmljenom smještaju

21.08.2020 07:05 ZAGREB, 20. kolovoza 2020. (Hina/afp), Platforma za iznajmljivanje privatnog smještaja Airbnb objavila je u četvrtak da je odlučila zabraniti organizaciju bilo kakvih zabava ili evenata u smještaju koji nudi i da će ograničiti smještajne kapacitete na najviše 16 osoba.
 Zabrana se odnosi na sve rezervacije počevši od četvrtka do daljnjega, objavio je Airbnb na svojem blogu. Nakon početka pandemije covida-19, „neki su odlučili preseliti ono što su činili u barovima i diskotekama u kuće, ponekad unajmljene putem naše platforme”, navodi se u objavi.

„Mislimo da je takvo ponašanje nevjerojatno neodgovorno, ne želimo u to biti upleteni, i svi koji u tome sudjeluju ili odobravaju takvo ponašanje nemaju mjesta na našoj platformi”.

Čak i ako su domaćini do sada mogli pristati da se u njihovom smještaju organizira zabava, 73 posto ih to nije dopuštalo. Airbnb je također osnovao ekipu za brzu reakciju u slučaju problema te predvidio sankcije protiv korisnika koji ne budu poštivali nova pravila ponašanja.