c S
Dnevne novosti

Još uvijek traje kriminalističko istraživanje nad nasilnicima iz Kaštela

31.08.2020 07:05 ZAGREB, 30. kolovoza 2020. (Hina) - U Policijskoj postaji Kaštela još uvijek traje kriminalističko istraživanje nad u nedjelju popodne uhićenom dvojicom nasilnika koji su se fizički iživljavali na mladiću s posebnim potrebama, a sve je objavljeno na društvenim mrežama i u medijima.
Neslužbeno se doznaje kako su dvojica privedenih policiji poznata od prije ali i da surađuju s inspektorima koji rade na slučaju. Nemile scene fizičkog maltretiranja najvjerojatnije su se dogodile u subotu ispred crkve u Kaštelima kada su četvorica mladića okružila momka s posebnim potrebama tražeći od njega dvije tisuće kuna za uzvrat što su mu prethodno navodno dali 20 kuna.

Na videosnimci se vidi kako ga dva mladića nogama i rukama u nekoliko navrata tuku i prijete. Treći mladić na snimci promatra, a četvrta osoba sve snima. Nasilnici koji se iživljavaju nad nesretnim mladićem su B.K. i M.P.. Prvi je kick boksač koji koristi znanje stečeno u sportu i mladiću prvo zadaje jaki udarac koljenom, a zatim i nogom u glavu od kojega pada na pod. Mladiću na kraju videa prijete i uvjetuju mu da im treba novac donijeti u roku od dva dana. Dvojica od četvorice, a riječ je o nasilnicima koji batinali momka, uhićeni su i privedeni u postaju ubrzo nakon objavljivanja snimke.

Odmah nakon objave uznemirujuće snimke iz kaštelanskog boksačkog kluba su objavili da su po saznanju događaja svog člana, a radi se o B.K., izbacili iz kluba.

Gradonačelnik Kaštela D. Ivanović osudio napad

Na nasilje u Kaštelima reagirao je i tamošnji gradonačelnik Denis Ivanović koji je osudio napad, baš kao i Miro Bulj, te brojni Kaštelani koji su se već angažirali u pomoći mladiću s posebnim potrebama koji u tom maltretiranju srećom nije zadobio teže ozljede.

Dok policija kriminalistički istražuje dvojicu nasilnika traje i potraga za druga dva mladića koji su promatrali, odnosno snimali scene iživljavanja grupe nad nemoćnom osobom bez da su pokušali pomoći ugroženom mladiću.