c S
Dnevne novosti

Poziv zainteresiranima za kreiranje baze projekata za financiranje iz EU fondova

02.09.2020 07:15 ZAGREB, 1. rujna 2020. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede pozvalo je u utorak sve zainteresirane na uključivanje u stvaranje baze projekata za financiranje iz EU fondova.
Ministarstvo je, naime, započelo izradu strateških dokumenata koji će biti osnova za financiranje projekata i programa u sektorima iz svog djelokruga. U završnoj fazi izrade su nacionalne strategije razvoja poljoprivrede i akvakulture, a za slijedeće programsko razdoblje priprema se Strateški plan za provedbu Zajedničke poljoprivredne politike te Operativni program za provedbu Zajedničke ribarstvene politike, kaže se u priopćenju Ministarstva. Prijedloge projekata moguće je prijaviti putem google obrasca, najkasnije do 30. rujna.

S ciljem što kvalitetnije pripreme programskih dokumenata, strategija i planova te mogućnosti planiranja konkretnih mjera koje će u idućem razdoblju imati mogućnost prijave za financiranje iz EU fondova (Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj, Europski fond za jamstva u poljoprivredi, Europski fond za pomorstvo i ribarstvo, Mehanizam za oporavak i otpornost) i nacionalnog proračuna, iz Ministarstva su pozvali sve zainteresirane da se popunjavanjem upitnika uključe u stvaranje baze projekata vezanih uz poljoprivredu, ribarstvo, ali i ruralni prostor općenito.

Predviđena baza projekata bit će osnova za daljnje planiranje i kreiranje mjera usmjerenih ispunjavanju ciljeva definiranih strateškim dokumentima, između ostalog i vezanih uz ublažavanje posljedica pandemije covid-19, odnosno stvaranja gospodarstva otpornijeg na posljedice kriznih situacija, ističu iz Ministarstva.