c S
Dnevne novosti

Ekonomski fakultet Osijek radi novi indeks razvijenosti jedinica lokalne samouprave

23.11.2020 07:05 OSIJEK, 21. studenoga 2020. (Hina) - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i Ekonomski fakultet u Osijeku sklopili su ugovor o izradi novog indeksa razvijenosti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, temeljem kojeg trebaju dobiti dodatnu pomoć države, priopćilo je u subotu Ministarstvo.
Kako se pojašnjava, Ministarstvo je dužno izraditi novi izračun indeksa razvijenosti, sukladno Zakonu o regionalnom razvoju kako bi se doradili parametri i unaprijedio postojeći indeks razvijenosti.

Novi indeks razvijenosti, sukladno novim pokazateljima, razvrstati će jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te će definirati nove mjere za potpomognuta područja.   Područja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koja prema metodologiji iz 2017. godine nisu definirana u statusu potpomognutih područja, međutim prema svim pokazateljima su područja koja trebaju dodatnu pomoć države, a izradom novog indeksa razvijenosti i doradom parametara, bit će obuhvaćena, ističu iz Ministarstva.