c S
Dnevne novosti

Ministarstvo: Za cijepljenje protiv covid-19 nije potrebno potpisati obrazac

16.12.2020 08:08 ZAGREB, 15. prosinca 2020. (Hina) - Iz Ministarstva zdravstva u utorak su istaknuli da za cijepljenje protiv covid-19 nije potrebno potpisati obrazac pristanka.
"U okviru postojećih propisa i programa cijepljenja ne navodi se obveza potpisivanja obrazaca pristanka na cijepljenje prilikom cijepljenja protiv zaraznih bolesti pa tako se neće zahtijevati niti potpisivanje obrazaca pristanka na cijepljenje protiv bolesti covid-19.Prilikom cijepljenja ne koriste se niti se popunjavaju obrasci kojima bi odgovornost, materijalnu i kaznenu, prenosili na liječnike niti postoji obveza potpisivanja istih niti od strane cjepitelja", stoji u priopćenju.

Iz Ministarstva zdravstva priopćenjem su reagirali na netočne objave na nekim društvenim mrežama i u medijima o obvezi potpisivanja obrazaca u vezi cijepljenja protiv covid-19.Ujedno su apelirali na medije, stručnu i širu javnost da se informiraju putem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji je nositelj programa cijepljenja te pruža pravovremene i točne upute o planu i proceduri cijepljenja u Republici Hrvatskoj.