c S
Dnevne novosti

Za božićne blagdane i na graničnim prijelazima kršili mjere samoizolacije

29.12.2020 08:09 SISAK, 28. prosinca 2020. (Hina) - Za vrijeme božićnih blagdana, nekoliko je građana na području Sisačko-moslavačke županije prijavljeno zbog kršenja mjera samoizolacije, pa ih na temelju prekršajnog naloga očekuju novčane kazne u iznosu od osam do 15 tisuća kuna.

Tako je u četvrtak, 24. prosinca, u prijepodnevnim satima 47-godišnjak napustio mjesto prebivališta i pristupio u prostorije županije u Rimskoj ulici u Sisku iako mu je određena mjera samoizolacije. Dan kasnije oko 15.30 sati, na izlasku iz Hrvatske na graničnom prijelazu Hrvatska Kostajnica, pješice je pristupio 60-godišnji hrvatski državljanin, dok je istoga dana oko 17.30 sati, na izlasku iz Hrvatske na graničnom prijelazu Dvor pješice pristupio 33-godišnji hrvatski državljanin, a obojci su bile određene mjere samoizolacije.

U subotu, 26. prosinca, oko podneva, na izlasku iz Hrvatske na graničnom prijelazu Jasenovac, pristiglo je osobno vozilo švicarske registracije kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin, dok je u vozilu kao putnik bila 31-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine. Kontrolom je utvrđeno da nisu tranzitirali kroz Republiku Hrvatsku, niti su posjedovali negativan PSR test, već su kratko boravili na području Hrvatske. Svi su prijavljeni za prekršaj iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.