c S
Dnevne novosti

Mažar: U državnim stanovima do sada smješteno 37 obitelji

18.01.2021 07:10 ZAGREB, 16. siječnja 2021. (Hina) - Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar rekao je u subotu da je do sada u državnim stanovima smješteno 37 obitelji s potresom pogođenih područja, odnosno 102 osobe.
"Na raspolaganju imamo još 158 državnih stanova na području Hrvatske, a 22 su kompletno opremljeni. Potpisali smo ugovore prošli tjedan s četiri tvrtke za opremanje još stanova pa će biti spremno ukupno 48 takvih stanova", rekao je Mažar u Dnevniku HRT-a.

Drugi dan nakon potresa, ističe, krenuli su s pripremom zahtjeva za stambeno zbrinjavanje. "Osposobili smo naš regionalni ured u Petrinji, svatko može doći tu. Do sada smo dobili 241 zahtjev, 19 je odbijeno, a drugi su u proceduri ali nema nikoga da privremeno nije stambeno zbrinut", rekao je državni tajnik Mažar. Na području Sisačko-moslavačke županije još je, kaže, 577 osoba u organiziranom smještaju. "Taj broj se svakodnevno smanjuje, a broj kontejnera se povećava. Jučer smo imali 51, rekordan broj kontejnera", naglasio je.